25
Нед, Окт
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Трима кандидати са допуснати до участие в обявения конкурс за началник на Митнически пункт Капитан Андреево. На практическия изпит и теста за психологическа пригодност, които ще се проведат на 20 август в сградата на централното митническо управление в София, ще се се явят Климент Темчев, Цветан Станев и Никола Караиванов.

Както „Старият мост“ писа, Темчев и Станев са бивши служители съответно на митниците в Пловдив и Лом. От тримата само Никола Караиванов е от Свиленград. Той е действащ митничар, преди време е бил началник на пункта и има натрупан опит.

Четвъртият мераклия за участие в конкурса – Валентин Велков, бивш служител в тукашната митница е отпаднал от състезанието за поста. Комисията не го е допуснала с мотив, че „не са представени документи удостоверяващи изпълнението на изискването за образование: висше; професионално направление – право; икономика; технически науки; минимална степен – магистър“.

Длъжността „началник на митнически пункт I ниво на МП Капитан Андреево“ бе овакантена рпрез м. май миналата година, след като в тукашната митница бе извършена проверка, предизвикана от разразилия се скандал с ареста и обвинението във вземане на подкуп на осем митнически служители от една смяна на ГКПП Капитан Андреево.

СМ