25
Пон, Ян
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Обявиха нов конкурс за трима ръководители на сектори

Четирима мераклии са подали документи за участие в обявения конкурс за началник на Митнически пункт Капитан Андреево, стана ясно след като изтече обявеният краен срок. Двама от кандидатите са от Свиленград. Единият от тях е действащ митнически служител – Николай Караиванов, а другият бивш – Валентин Велков, научи „Старият мост“.

Другите двама кандидати - Климент Темчев и Цветан Станев са бивши служители съответно на митниците в Пловдив и Лом. Караиванов и Станев се явяват за втори път на конкурс за длъжността. През март т. г. те бяха допуснати до тест за професионална компетентност и психологическа пригодност, но не стигнаха до следващия етап.

За обявените свободни три позиции за началник отдели „Акцизи“, „Митническо оформяне“ и „Митническо разузнаване и разследване“ няма нито един кандидат. Положението е идентично с предишен конкурс – за началници на смени, когато също нямаше мераклии за ръководните длъжности.

Наплив обаче има за 1 щатна бройка „експерт“ в отдел „Финансово-стопански дейности, управление на собствеността и изпълнително производство“ в Свиленградската митница. До конкурс са допуснати 17 души, а петима са отхвърлени, тъй като представените от тях документи не удостоверявали изпълнението на изискването за образование: висше; професионално направление – икономика, право.

На 1 август Агенция „Митници“ обяви нов конкурс за териториалното си управление в Свиленград. Търсят се мераклии за началникци на 3 сектора в отдел „Митническо разузнаване и разследване”: Разузнавателна информация и анализ на риска/денонощен координационен център, Мобилни групи и оперативен контрол, Граничен контрол и борба с наркотрафика.

Минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността, са висше образование в направленията икономика, право или технически науки; минимална образователна степен бакалавър; професионален опит 4 години в областта на митническия надзор и контрол или придобит IІI младши ранг.

Основната заплата за заемане на длъжността е от 900 до 1200 лв., а крайният срок за подаване на документи е 12 август.

СМ