26
Вт, Ян
24 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

mikrobusМитнически служители от специализирана мобилна група и служители от „Гранична полиция” извадиха 16 240 кутии нелегални цигари от тавана на пътнически микробус на гръцко-българския ГКПП ”Капитан Петко войвода”. Това съобщиха от Агенция „Митници”. Рано тази сутрин митнически инспектори от Митница Свиленград и Централно митническо управление селектират за щателна проверка влизащ в страната микробус “Мерцедес” с немска регистрация.

При огледа се установява, че върху тавана на микробуса умело е изградена надстройка с материал от тавана на друг микробус.
При огледа митническите служители установяват, че през специално боядисан и маскиран, почти незабележим отвор на покрива, в кухината са натоварени нелегални цигари. Установено е, че се превозват 324 800 къса папироси с надпис duty free.
Според обясненията на шофьора, гръцки гражданин, задачата му била да вземе туристи от летището в Бургас.
Стойността на откритите контрабандни цигари е близо 121 800 лв., а предотвратените загуби от акциз са в размер на 61 000 лева. Контрабандните цигари, превозното средство и водачът му са задържани. По случая работи разследващ инспектор на Митница Свиленгра