30
Пет, Окт
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Image 1751608 126Конкурс за трима началници на отдели в свиленградската митница и за началник на Митнически пункт Капитан Андреево обявиха от Агенция „Митници“.

Процедурата е задвижена за избор на ръководители на отделите „Акцизи“, „Митническо оформяне“ и „Митническо разузнаване и разследване“. Кандидатите за постовете трябва да са магистри по икономика, право или технически науки и да имат 5 госини професионален опит в областта на митническия надзор и контрол или придобит втори младши ранг. Допуснатите кандидати ще се явят на практически изпит и тест за професионално-психологическа пригодност, а издържалите го – на интервю. Срокът за подаване на документи лично или чрез пълномощник е до 26 юли включително.

За длъжността началник на митнически пункт I ниво на Митнически пункт „Капитан Андреево” минималните изисквания, предвидени в нормативните актове, също са висше образование, професионално направление – икономика, право или технически науки, образователна степен – магистър и професионален опит 5 години в областта на митническия надзор и контрол или придобит втори младши ранг. Начинът на провеждане на конкурса е същият като за началниците на отдели - практически изпит и тест за професионално-психологическа пригодност и интервю.

Документи се приемат в срок до 30.07.2013 включително.

Конкурсите са обявени на 12 юли на страницата на Агенция “Митници” customs.bg.

Конкурси за началниици на пункта Капитан Андреево и на отдел “Акцизи” се обявяват не за първи път. Постовете са без титуляри повече от година. От близо година без шеф е и отдел “Митническо разузнаване и разследване”.

СМ