23
Пон, Ное
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Още две бивши служителки на свиленградската митница са подали жалби в Комисията за защита от дискриминация

Делото, което уволнени служители от свиленградската митница заведоха в Комисията за защита от дискриминация, бе отложено за 26 октомври т. г. Причината за това е, че на заседанието на 5 юли не са се явили всички свидетели, заяви адвокатът на жалбоподателите Георги Георгиев. Ответникът – Агенция „Митници“, настоя всички свидетели да се явят и да бъдат изслушани заедно, обясни пред „Старият мост“ Георгиев.

Акто „Старият мост“ пръв писа, шестима уволнени служители от Митница Свиленград сезираха Комисията за защита от дискриминация. Те обвиняват директора Ваньо Танов в дискриминация по признаци лично и обществено положение. Жалбоподателите Христо Милков Колев, Ангел Панчев Ангелов, Кирил Андонов Атанасов, Маргарита Атанасова Калева, Димитър Иванов Николов и Коста Димитров Костадинов твърдят, че през последните две години и няколко месеца са станали обект на унизително третиране от страна на директора на Агенция ”Митници” Ваньо Танов. Те са били уволнени в края на 2009 г. и възстановени на работа с влезли в сила решения на Върховния административен съд. В периода април - ноември 2011 г. са се явили на работа в нормативно установения срок. Вместо да бъдат възстановени на заеманите от тях длъжности преди незаконното уволнение, са им определени нови работни места на жп гарата. В началото на месец декември 2011 г. са уволнени отново на основание съкращение на щата на Митнически пункт „ЖП Гара Свиленград”.

Още две бивши служителки на митницата са подали жалби в Комисията за защита от дискриминация. Тепърва Комисията ще се произнесе дали ще присъдини техните жалби към вече стартиралото дело на шестимата, каза адв. Георгиев.

СМ