25
Сря, Ное
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

imagesСамо един издържал изпитите за 13 щатни бройки „инспектор“ на Капитан Андреево, по двама за рентгена и Координационния център

Тотално се провалиха на провелите се конкурси кандидатите за свободни рабодни места в свиленградската митница. От общо над 360 подали заявления за обявените 6 различни позиции само 7 души са успели успешно да преминат границата от Добър /4/ на теста за професионална и психическа пригодност и интервюто, сочи проучване на „Старият мост“. Идната седмица ще стане ясно колко от тях ще бъдат назначени на работа.

Само една жена е преминала ситото за обявените 13 щатни бройки за длъжността „инспектор в Агенция „Митници” в митнически пункт „Капитан Андреево”. За позицията бяха подадени 114 заявления, теста издържаха успешно 13, които бяха допуснати до интервю. От тези 13 едва един се е представил добре на интервюто. В същото време недостигът на хора на пункта, особено през този сезон, е явен.

За длъжността юрисконсулт един човек е прескочил бариерата от Добър /4/, като кандидатите, одобрени на етап подбор по документи бяха 13 за един свободен щат.

69 души пък пожелаха да участват в конкурса за 2 щатни бройки за длъжността „инспектор в Агенция „Митници” – сектор „Разузнавателна информация и анализ на риска/Денонощен координационен център”. Двама души са успели да преминат през гъстото сито.

Конкуренцията бе голяма и за 1 щат в сектор „Мобилни групи и оперативен контрол” /изнесено работно място/ - Кърджали. Документи подадоха 37, но нито един от тях не се е справил на изпита.

Голям наплив от кандидати имаше за 2 бройки за длъжността „инспектор в Агенция „Митници”” – сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика”; в отдел „Митническо разузнаване и разследване” . Мераклиите за позицията бяха 84, но само един от тях успешно е издържал теста и интервюто.

42-ма бяха кандидатите за 2 места за длъжността „експерт в Агенция „Митници”, отдел „Рентгенови системи” на митница Свиленград. Двама са и издържалите изпита.

Според участници в конкурса като цяло кандидатите са се представили много зле. Мнозина мераклии, които не живеят в Хасковска област, не могли да мотивират пред комисията желанието си за работа в свиленградската митница, след като ще се наложи да пътуват или да наемат квартира със заплата от 600 до 800 лева. Други пък, с иначе висок успех в дипломите за висше образование, най-вече от свободни или пръкнали се през последните 10 – 20 години университети, не можели да дадат смислени отговори на елементарни въпроси.

Реших да кандидатствам в последния момент и пренебрегнах подготовката по специфичната нормативна уредба, но за другия път ще науча законите както трябва“, сподели участничка в конкурса.

Друг път наистина ще има. Очаква се да бъдат обявени нови конкурси за вакантните работни места, включително и за началник на Митнически пункт Капитан Андреево, 4 щатни бройки началници на смени и две – за началник отдели.

СМ