25
Чет, Апр
11 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

pitiВ навечерието на Деня на земята и часове преди националния протест на производителите на пчелен мед, митническите служители на ГКПП Капитан Андреево предотвратиха опит за контрабанден внос на територията на Европейския съюз на 213 пчелни пити с мед. Освен пчелните пити в товарния микробус били укрити и общо 1133 парфюма и тоалетни води.


В ранните сутрешни часове на неделния ден на Митническия пункт Капитан Андреево пристигнал товарен микробус. Шофьорът, 32-годишен лондончанин, и спътникът му – български гражданин, представили документи за превозваната от Турция за Англия стока. При сканиране на товара обаче митничарите се усъмнили, че между описа и реалното съдържание на кашоните има разминаване. Щателната митническа проверка показала, че между останалите колети са скрити 303 парфюма и 830 тоалетни води, носещи надписи Armani code, Gucci Rush, Lacoste, Pacco Rabanne, Bleu de Chanel и др.
В кашони били укрити и общо 213 кг пчелни пити с мед, всяка от тях с тегло около килограм. На шофьора на микробуса е съставен акт по Закона за митниците.