24
Сря, Апр
13 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Осем опита за трафик на цигари в един ден разкриха митничарите на ГКПП Капитан Андреево. Над 1000 общо пък са били задържаните кутии с безакцизната стока.

При единия от случаите инспекторите са заловили румънски гражданин в опит да пренесе 550 кутии контрабандни цигари с автобус, пътуващ от Турция за Румъния. Съдът е наложил на нарушителя условно наказание и глоба.

Нелегалните папироси били открити при щателна митническа проверка в куфарите с двойни дъна на 30-годишния румънец. Освен в пътните чанти митничарите открили цигари и в якето на нарушителя, към което той допълнително пришил хастар с оформени вътрешни джобове. Укритата стока е иззета и по случая е образувано бързо производство по описа на Митница - Свиленград. Призналият се за виновен румънски гражданин е сключил споразумение с прокуратурата. Осъден е да заплати пазарната стойност на цигарите - 2794 лева, наложено му е условно наказание от 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

По-рано същия ден, при проверка на товарен камион с българска регистрация, митническите инспектори откриват 370 кутии цигари без акцизен бандерол. Папиросите били скрити на различни места в шофьорската кабина. Стоката е иззета, а на водача на автомобила, български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците. По този случай също е образувано досъдебно производство.

СМ