17
Съб, Апр
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

121допуснати до конкурса за митнически инспектори

Трима души ще се състезават в обявения конкурс за началник на Митнически пункт Капитан Андреево. Нарочна комисия, назначена от директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов е допуснала до първия етап на надпреварата - практически изпит и тест за психологическа пригодност, Никола Караиванов, Слави Динчев, Цветан Станев.

От тримата само Никола Караиванов е от Свиленград. Той е бил преди време началник на пункта и има натрупан опит. Цветан Станев е бивш служител в Митница Лом, а Слави Динчев е бивш военен. Преминалите успешно през първото сито ще се явят на интервю.

Агенция «Митници» публикува и списъка на допуснатите до конкурса за 15 щатни бройки за длъжността «Инспектор» в свиленградската митница. От 216 мераклии от цялата страна, подали документи, комисията е отсяла 121, отговарящи на изискванията. Тестът за професионална компетентност и психологическа пригодност е определен за 15 и 16 март в Централното митническо управление в София. За изпита допуснатите кандидати са разделени на четири групи. Успешно издържалите го преминават към следващия етап от конкурса – интервю.

СМ