26
Пет, Фев
22 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

kpp 350 250Два микробуса, натъпкани със стока, минали през ГКПП Капитан Андреево без документи. Назначена е вътрешна проверка на петима гранични инспектори

Полицаи от Районното управление на полицията в Свиленград пресякоха контрабанда на разнообразни стоки, натъпкани догоре в два микробуса с ремаркета. Автомобилите са влезли във вторник през нощта в България от Турция през ГКПП Капитан Андреево на път за Англия. Те били спрени за проверка от полицейските служители след като излезли от пункта и тръгнали по магистралата. Освен полицаи, имало и представители на митницата. Оказало се, че двамата шофьори – турски граждани, нямат никакви документи за превозваните текстилни изделия, обувки, хранителни стоки и прочее, но през пункта са преминали като при вдигната бариера.

Бусовете после са върнати за повторна инспекция на ГКПП Капитан Андреево.Шофьорите са били задържани и, след като са разпитани, са освободени.

По случая е образувано дознание срещу неизвестен извършител, съобщиха от РУП. Дежурните митничари, които са били на смяна на плаца – отговорникът на групата Ангел Пачеманов, Георги Малаков, Яна Жекова, Димитър Ковачев и Стефан Илиев са привикани в полицията да пишат обяснения. Свързахме се за коментар с началника на свиленградската митница Тодор Караиванов. „Разпоредил съм вътрешна проверка, взел съм писмени обяснения от всички тях. Когато проверката приключи, виновните ще си понесат наказанията.“

За пропуснатата контрабанда ръководството на митницата е разпоредило вътрешна проверка, изискани са доклади от петимата митничари. Единият от тях – Ангел Пачеманов, е с последно предупреждение за уволнение заради друг случай, при който по време на негово дежурство през ГКПП Капитан Андреево е пропуснат румънски автобус с контрабандни парфюми и маратонки.

СМ