24
Съб, Авг
10 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

2 155 броя фалшиви парфюми и тоалетни води с пазарна стойност над 200 000 лева задържаха митническите служители на Капитан Андреево през нощта в почивните дни. По-голяма част от ментета са имитации на известни марки - „Пако Рабан“, „Нина Ричи“, „Армани“, „Лакост“, „Долче и Габана“.
1412 от парфюмите менте са открити при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост в микробус с полска регистрация пътуващ от Турция през България за Полша. При проверката шофьорът на микробуса, полски гражданин декларира пред митническите служители, че е закупил парфюмите от пазара в Истанбул, но не знаел, че стоката е имитация на световноизвестни марки.


Преди това при проверка на автобус с румънска регистрация и на други два автобуса с турска регистрация, митническите служители задържат от трима пътници, румънски граждани, които пренасят общо 743 парфюми и тоалетни води с надписи на световноизвестни производители.
Митнически експерти коментират, че след предколедните опити за „зареждане” с ментета, сега очакват зачестяване на опитите за пренасяне на фалшиви парфюми преди пазаруването за Св. Валентин, тъй като анализите на пазара показват, че за поредна година парфюмите ще са едни от най-предпочитаните подаръци за празника на влюбените.