23
Пон, Ное
20 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Все по-често митническите служители на ГКПП Капитан Андреево откриват тютюн за пушене, укрит по телата на преминаващите пътници. При един от случаите митническите служители извършват личен преглед на две жени и един мъж, пътуващи в един автомобил, като по телата им са открити общо 9 кг. тютюн за пушене. По тялото на 26-годишния М.Т. са открити 4 кг облепени с тиксо пакети с нарязана листна маса с мирис на тютюн. По тялото на неговата спътница, 64-годишната А. А. са открити 4,5 кг тютюн, а по тялото на 24-годишната Л. Х. е открит половин килограм безакцизен тютюн за пушене. На нарушителите са съставени актове за митническо нарушение.


При друг случай митническите служители на МП Капитан Андреево спират за проверка лек автомобил “Крайслер воаяджер” с пловдивска регистрация. В автомобила са пътували трима мъже и две жени. При щателната митническа проверка се установява, че и петимата са укрили в личния си багаж общо 8 380 къса безакцизни цигари от различни марки като “Karelia slims”, Karelia оме” и “LM”. Освен цигарите, един от пътниците е пренасял и 2 кг, а една от дамите - 3 кг тютюн за пушене. На нарушителите са съставени актове за митническо нарушение.
6482 кутии цигари и 50 кг тютюн за пушене задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево през изминалата седмица. По метода на анализа на риска при щателни митнически проверки митническите служители са открити 2 345 кутии цигари, за които са съставени 44 акта. От 137 преминали пътници са иззети 4 137 кутии цигари, закупени от Република Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.