16
Съб, Ян
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Контрабандни медикаменти за полова мощ, парфюми и маратонки ментета задържаха митническите служители на Капитан Андреево при съвместна акция със служители от сектор БОП Хасково.


Късно вечерта снощи на ГКПП Капитан Андреево пристига автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия от Турция през България за Румъния. При извършената щателна митническа проверка в личния багаж на един от пътниците са открити 356 хапчета за полова мощ. Пътникът, 35-годишен румънски гражданин с инициали А.Д., от сирийски произход, обяснил пред митническите служители, че не знае какво е съдържанието на чантата, която получил от свой приятел в Истанбул, за да я предаде на негов роднина в Румъния. На А. Д. е съставен акт за митническо нарушение. Минималният размер на глобата е 1000 лева.
В същата нощ в личния багаж на други шестима румънски граждани, четирима от които са пътували в същия автобус, митническите служители откриват общо 618 парфюми-менте и 112 чифта маратонки, фалшификати на известни марки. Стоките са задържани.

СМ