27
Вт, Окт
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Съдът за втори път възстанови на работа в митницата свиленградчанина Тодор Трингов. Той вече е получил заповедта си за назначение и е започнал в митническото бюро в Кърджали като инспектор.

Както „Старият мост“ писа, Трингов беше един от съкратените при голямата чистка в митницата през 2009 г. Той заведе дело и го спечели на първа инстанция. Решението на съда не бе обжалвано от Агенция „Митници“ и Трингов започна работа в бюрото на Гарата. В началото на октомври 2010 г. обаче отново бе уволнен. Пак заведе дело и сега за втори път се връща с решение на съда в митницата.

Прави впечатление, че върнати от съда митничари се изпращат на работа в Кърджали. „Това се прави с перспектива да има подготвени кадри, когато се отвори ГКПП Маказа“, обясни началникът на свиленградската митница Тодор Караиванов. Официалното откриване на пункта се предвижда за март идната година.

Дългогодишният митнически служител Димитър Янков пък напусна ведомството по собствено желание. За 18-те си години стаж в митницата Янков има много награди и нито едно наказание и е изпратен с благодарности от ръководството. „Работата е много тежка, отговорна и напрегната, а аз вече съм на възраст – сподели той пред „Старият мост“. - Ние ходим и по съдебни дела, налагат се наказания, отнемат се автомобили на хора, това натоварва психически“, допълни Димитър Янков.

СМ