28
Съб, Ное
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

tt16 се дипломирали в един и същи ден, докато били на работа

Шест изпита само за един ден е издържал във висше учебно заведение служител от свиленградската митница. Други митничари пък, вместо обичайните десетина за една година, са взели 43 изпита, горе-долу колкото се полагат за целия срок на обучение в университет за степен „бакалавър“. Данните за невероятните умствени способности на митнически служители от Свиленград изнесе най-големият им началник – директорът на Агенция „Митници“ ген. Ваньо Танов. Това стана на 10 декември в предаването „12 + 3“ на БНР.

„Капацитетите“ от тукашната митница дори не се откъсвали от работата си, за да покажат знания пред професорите или пък да си получат тапиите за висше образование. 16 служители са се дипломирали, докато са били на плаца, те са в графика за дежурства на смените, посочи фрапиращ факт Танов.

В свиленградската митница са нарушавани всякакви процедури при назначаването на кадри, обобщи генералът. „Когато си влязъл в една институция с лъжа и си пренебрегнал всякакви закони и морални норми, какво може да се очаква после от тези хора?“, запита риторично той.