01
Вт, Дек
18 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Проверка на Агенция „Митници” установи, че четирима митнически служители са представили фалшиви дипломи при преназначаването си, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Едната от изловените "Калинки" е от митническото управление в Свиленград.

Ревизията е извършена във връзка с нормативните промени и преминаването на митничарите от трудов договор към служебно правоотношение в качеството им на държавни служители. Това по закон се случи въз основа на представени от тях дипломи за завършени образователно квалификационни степени бакалавър и магистър.
Агенция „Митници” е извършила проверката със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката на автентичността на всички представени дипломи. Резултатите от нея до момента показват, че четирима митнически служители са представили фалшиви дипломи за придобита степен бакалавър, „издадени” от УНСС, Бургаския свободен университет и Шуменския университет. Служебното правоотношение с тези четирима служители е прекратено и материалите са изпратени по компетентност на органите на прокуратурата.
По всички случаи ще бъдат предявени и искове за търсене на съответна имуществена отговорност от тези лица.
В Агенция „Митници” ще бъде извършена проверка и на дипломите за висше образование, представени от всички останали държавни служители.

Очаквайте всички подробности.