24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Над 12 милиона цигари, спрени от свиленградските митничари при опити за нелегален внос, станаха на пепел в пещите на „Холсим България” в хасковското село Бели извор. Контрабандата е била пресечена при различни акции на служителите.

Изгарянето на папиросите от различни марки е организирано от Митница Свиленград. Акцията, в която се унищожават цигари без бандерол чрез изгаряне, е втора за тази година. През март в същата горивната инсталация бяха изпепелени близо 5 милиона къса цигари. На два пъти заловени на границата папироси без бандерол бяха пък премахнати чрез нарязване с ярмомелка.

През последните седем денонощия на ГКПП Капитан Андреево митничарите са задържали 150 320 къса цигари и 29 кг тютюн за пушене, съобщи пресаташето Дияна Маркова. Иззети са 4 734 кутии цигари, закупени от Република Турция от 150 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 2 782 кутии цигари, за които са съставени 34 акта, каза Маркова.

При един от случаите инспекторите откриват 17 000 къса цигари без акцизен бандерол в едно от купетата на международния пътнически влак, пътуващ по линията Истанбул – Букурещ. Кутиите били укрити под седалките на купето в 10 черни найлонови чанти. По време на проверката купето е било празно. Никой от пътниците във влака не е признал съпричастност към контрабандата и е съставен акт срещу неизвестен извършител.

СМ