26
Съб, Сеп
15 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митничар от граничен пункт Капитан Петко войвода е бил арестуван при спецакция на ГДБОП и хасковската полиция. При операцията, ръководена от Окръжна прокуратура Хасково, са задържани още седем души и са иззети са 9 500 000 къса цигари без бандерол.

Папиросите, на стойност около 3 543 750 лв., са били предназначени за пазара в столицата. Те са били натоварени в Гърция, прикрити с „тапа“ и въведени в страната през ГКПП Капитан Петко войвода. В хода на разследването е било установено, че в контрабандния канал участват български и чужди граждани. Установени са поръчителите, получателят на пратката, както и тези, които финансирали контрабандата.

Митничарят е съдействал за безпроблемното преминаване на контрабандните цигари през границата. Това е Кирил Мараджиев, който има дългогодишен стаж в митницата. Мараджиев е заемал различни постове в йерархията, а в края на 2008 г. за кратко стана началник на управлението в Свиленград. Изяснено е още, че групата е действала от известно време, като използвала различни схеми за контрабандния внос - под прикритието на внос на найлонови торбички от Турция и Франция, а през Гърция- чрез използване на неистински ТИР карнети и регистрационни табели на МПС. Продължават претърсванията на територията на София и Хасково, както и документирането на случая.