24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Митнически служители на Капитан Андреево задържаха 11 хиляди фалшиви палта, блузи, якета, чорапи и др. Ментета са били превозвани от камион с турска регистрация, пътуващ за Черна гора от Турция през България.

При щателната митническа проверка се установява, че броят на стоките е много повече от описаните в превозните документи и носят имената на защитени търговски марки. Откритите недекларирани текстилни изделия са цяла “зимна колекция” общо 11 340 броя различен текстил . По-голяма част от тях са мъжки и детски чорапи - 9 160 чифта. Открити са още 506 спортни екипи и долнища, 158 спортни якета, 712 блузи, 268 суитчъра, 199 пуловера, 290 ризи и 47 мъжки палта.
За фалшивата стока се оказало, че никой не знае. Шофьорът на камиона, черногорски гражданин, обяснил на митническите инспектори, че е присъствал на товаренето на стоката, но не е отговарял за чувалите и не е знаел какво има в тях. Деклараторът, представител на българска фирма, пък обяснил, че е изготвил транзитната декларация по документите, които му били предоставени от шофьора. Случаят е поет от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград.