24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

indexТърговски количества парфюми, маратонки и цигари бяха конфискувани на ГКПП Капитан Андреево след повторна проверка на румънски автобус, пътуващ от Турция за Румъния. При първоначалния оглед дежурният митнически служител Ангел Пачеманов не открил контрабандната стока, въпреки че автобусът бил отклонен за проверка в гаража.

Веднага след напускането на граничния пункт рейсът бил спрян от наряд на Гранична полиция и върнат за повторен преглед. След щателна инспекция митничарите намерили нелегалния товар.

„Това не е нещо необичайно, повторните проверки са нещо рутинно за нас - заяви пред „Старият мост“ шефът на митницата Тодор Караиванов. - Ежедневно се връщат десетки автобуси и леки коли за повторна проверка - подчерта той. - В някои от тях се откриват укрити стоки, в други - не. Ние нямаме физическа възможност да проверяваме на 100% всяко моторно превозно средство, преминаващо през границата.“ Както е известно, съставът е редуциран до минимум, а движението през пункта е доста натоварено, каза митническият шеф. Не искам да оправдавам нашите служители, но не искам и да ги виня преди да се запозная и проверя всеки конкретен случай, отбеляза той. При такива ситуации извършваме вътрешна проверка, която да установи налице ли са достатъчно обстоятелства и факти за образуване на дисциплинарно производство. „ Със случая съм запознат. Въпреки че в момента съм в отпуск, съм изискал писмени обяснения от служителите, които са били тогава дежурни, както и от началника на смяната. В понеделник ще разговарям с колегите от Гранична полиция“, бе категоричен пред „Старият мост“ началникът на свиленградската митница.

Този, както и други подобни случаи, свидетелстват за доброто взаимодействие между митницата и Гранична полиция, подчерта изрично Караиванов.

СМ