24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

50 подадоха документи за първите 4 дни от обявяването на конкурса

Конкурс за още 15 щатни бройки „инспектор“ за Свиленград и 20 за София обяви Агенция "Митници". Това става по-малко от месец след назначаването на нови 20 митничари в тукашното управление, приети пак с изпити за професионална компетентност и психологическа пригодност и интервю.

За първите четири дни от обявяването на новия конкурс в тукашната митница – до края на работния ден на 30 август, са подали документи около 50 мераклии. Очаква се до крайния срок за приемане на документи – 5 септември, броят на кандидатите за длъжността да набъбне поне двойно.

Кандидатите за обявените вакантни места трябва да имат висше образование. Този път обаче е наложено ограничение – кандидатите трябва да са с дипломи само по икономика или технически науки. Владеенето на много добро ниво чужд език, компютърната грамотност, комуникативността и умението за работа в екип за задължителните изисквания за бъдещите митничари. Конкурсът ще премине на два етапа - тест и интервю. Основната заплата за длъжността „Инспектор" е 600 лева, а за доказано владеене на чужд език с достигнато ниво поне B2 съгласно Общоевропейската референтна езикова рамка ще има бонус към основната заплата.

Според отлично информирани източници предстои да бъдат обявени още свободни места в свиленградската митница. Както „Старият мост“ писа, в последно време от ведомството тук бяха освободени с различни мотиви общо около 60 души. Тези позиции трябва да бъдат попълнени. Освен това, очаквало се да бъдат извършени още по-драстични кадрови рокади до изборите идната година. От сегашния състав щели да останат на работа само около 25 на сто, а всички други стари митничари – да бъдат подменени с нови.

СМ