24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

1244 091Нарязаха на парчета 350 чифта чехли със знака на ФК Барселона

Стоки ментета на обща стойност 300 000 лв., заловени на ГКПП Капитан Андреево, бяха унищожени на регионалното депо за отпадъци край Харманли под контрола на Митница Свиленград. Процедурата се проведе в петък в присъствието на представители на правопритежателите на търговските марки.

Унищожени бяха 1 739 парфюма и тоалетни води, 49 чифта обувки, 197 панталона, 432 тениски, анцузи и ризи, 88 суичъра и жилетки, 57 пуловера, 508 боксерки и 260 батерии за мобилен телефон – всички фалшификати на различни световно известни марки. Текстилните стоки бяха разфасовани механизирано, а парфюмите и тоалетните води – строшени с багер.

Ден преди това в складовата база на Митница Свиленград бяха нарязани 350 чифта чехли, носещи знаците на ФК Барселона. Те са били предназначени за българския пазар, а тукашните митничари са ги спрели на ГКПП Капитан Андреево на 10 май т. г. За задържането им са били уведомени представители на правопритежателите, които са постигнали извънсъдебно споразумение с фирмата получател за унищожаване на фалшифицираните стоки. Чехлите бяха накълцани с брадва в присъствието на 7-членна комисия. Процедурата бе организирана от фирма „Арсис Консултинг“, която представлява правопритежателите на търговската марка.

От началото на годината досега в митница Свиленград са регистрирани общо 585 случая на спрени фалшификати на различни стоки, които били предимно спортни заради тазгодишните спортни събития от световен мащаб. Миналата година случаите на спрени ментета са били 777.

СМ