18
Вт, Юни
25 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

mitnicaХероин за над 2.5 милиона лева беше задържан от митничарите на ГКПП Капитан Андреево в четвъртък. Инспекторите селектирали за проверка лек автомобил, пътуващ от Истанбул за Босна и Херцеговина. При огледа установили, че в резервоара на автомобила са укрити 23 пакета с хероин. За да се движи колата, трафикантите са приспособили отделен резервоар с вместимост 5 литра гориво, съобщиха от Агенция „Митници“.

Общото тегло на намерения наркотик е 21,810 кг. За нуждите на съдопроизводството хероинът е оценен на стойност 2 541 600 лв. Колата е шофирал 44-годишен гражданин на Босна и Херцеговина. Когато открили дрогата, митничарите се сетили, че заедно с този автомобил се движел друг със същата регистрация. Предприели издирване и намерили въпросното возило да чака на паркинг Генералово. Върнали го за проверка на ГКПП Капитан Андреево, но в него не намерили нищо. Между двата автомобила е установена взаимна връзка и се разследва съпричастността към случая на шофьора на втория автомобил - също гражданин на Босна и Херцеговина, на 48 години.

Това е девети случай на заловен наркотик на ГКПП Капитан Андреево тази година. От януари досега митничарите са задържали около 50 кг дрога, основно хероин. Интересното е, че при тези случаи трафикантите са чужденци – румънци, македонци, турци, босненци и др., а предишни години са били предимно български граждани.

СМ