24
Сря, Юли
37 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

96 допуснати до интервюто, разпитват ги три дни

vanyo-tanovЛично директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов пристигна в четвъртък в Свиленград, за да изпитва кандидатите за вакантните 20 щатни бройки „инспектор“. Нарочна комисия, в която влизат и експерти от централата, в продължение на три дни разговаря с кандидатите. Интервютата се проведоха във VIP-залата на жп гара Свиленград. До тях след проведен тест за интелигентност, лоялност и професионална пригодност, бяха допуснати 96 души.

Само в четвъртък бяха разпитани 33-ма, като събеседването с всекиго е продължило поне 15 минути. Въпроси задават всички членове на комисията, включително и генералът, разказаха интервюирани кандидати. Танов присъства на препитването и в трите определени за него дни – четвъртък, петък и събота. Някои от мераклиите за работа в митницата се представяли добре, други не съумявали да отговарят както трябва.

До последния етап на конкурса – интервюто, бяха допуснати сравнително голям процент кандидати – близо 40 на сто. На теста за психологическа и професионална пригодност, който се проведе в Хасково поради липса на достатъчно голяма зала тук, се явиха 245 души. Общо 348 бяха подалите документи, но одобрените бяха 287. Болшинството от отрязаните още на първото пресяване са отпаднали, тъй като образованието им не отговаря на изискваното. 42-ма пък са се отказали от теста по различни причини.

За свободни щатове в Митница Свиленград ще бъдат обявени още конкурси. Ако сега не успеете, не се колебайте да кандидатствате пак, насърчил явилите се на теста началникът на свиленградската митница и председател на изпитната комисия Тодор Караиванов.

СМ