15
Съб, Юни
31 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Върховният касационен съд отмени уволненията на още двама служители от свиленградската митница.

Възстановени на работа са старши митническият инспектор Стойко Русев Стефанов и Кирил Янев Киризиев, главен митнически инспектор. Преди да бъдат съкратени и двамата са били в правоотношения по Кодекса на труда с Агенция „Митници“.

Очаква се директорът на Агенцията Ваньо Танов да подпише заповеди за назначението на Стефанов и Киризиев на конкретни работни места. Най-вероятно наложилата се напоследък практика да бъдат уволнявани действащи служители, за да се освободят щатове за възстановени от съда, няма да бъде спазена. С приемането на новия Единен класификатор и новото щатно разписание от свиленградската митница от 1 август ще си отидат 35 – 36 митнически специалисти. Те не могат да бъдат преназначени на длъжност „инспектор“, тъй не отговарят на изискването да имат висше образование.

Очаква се и 5 места да освободят петима митничари, срещу които е образувано дисциплинарно производство – Иван Сираков, Красимир Казанджиев, Стоян Стоянов, Тодор Генчев и Тодор Теодосиев. Проверката срещу тях бе образувана, след като на 26 юни т. г. при акция на ГДБОП и митническото ръководство по време на дежурство на четвърта смяна на ГКПП Капитан Андреево бяха открити във фургон, използван за склад, над 200 артикула задържани стоки без документи. Четирима от уличените вече са се срещнали с Танов лично, а след обяснението и на последния се очаква вкупом всички да бъдат дисциплинарно уволнени.

СМ