24
Сря, Юли
37 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Конкурс за 20 митнически инспектори, желаещи да работят в Митница Свиленград, обяви Агенция "Митници".

Това е знак, че поне засега закриването на най-проблемното звено, което за два месеца беше разтърсено от два големи корупционни скандала, се отлага, коментират запознати.

Кандидатите за обявените щатни бройки трябва да имат висше образование. Владеенето на много добро ниво чужд език, компютърната грамотност, комуникативността и умението за работа в екип за задължителните изисквания за бъдещите митничари.

Конкурсът ще премине на два етапа - тест за професионална компетентност и психологическа пригодност и интервю. Крайният срок за приемане на документи е до13 юли, като молбите трябва да се внесат лично или от упълномощено пред нотариус лице. Основната заплата за длъжността „Митнически инспектор" е 600 лева, а за доказано с документ владеене на чужд език ще има бонус към основната заплата, гласи обявата за работа, подписана от шефа на митниците Ваньо Танов.

С по 20 нови инспектори ще се затегне контролът в столичната митница, както и в звената на аерогара София, във Варна и Бургас. Със 17 души ще се подсили и Югозападната митница, а в Русе се търсят хора за 24 щатни бройки. Най-малко свободни позиции са обявени за пловдивската митница, където ще се назначат само десетина нови митничари.

СМ