24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Двамата митнически служители, които повече от месец не са допускани на работа, сами били отказали да бъдат назначени в администрацията.

Това заяви Красимира Стоянова, главен инспектор в Инспекцията по труда в Хасково на брифинг в четвъртък. Стоянова каза дословно: „Двамата митничари, които се жалваха, че не са допуснати до работните им места, са отказали да бъдат назначени на административна работа. Отказът им е документиран с подпис.“

Поканени са да подпишат допълнителни споразумения, каквито са подписали всички служители. Реално, неподписвайки допълнителните споразумения, те се отказват от работа. Аз не ги уволнявам, те са самоуволнени, каза преди месец пък на брифинг в Свиленград директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

Както „Старият мост“ писа, от 22 май т. г. митническите служители Георги Манафъков и Георги Раковски не са допускани до работните им места. Двамата продължават всеки ден да ходят в управлението в кв. Гарата, но не могат да влязат в кабинета, в който доскоро са работили. Манафъков и Раковски са сезирали прокуратурата и Инспекцията по труда в Хасково за ситуацията, в която са поставени. Проверката в прокуратурата продължава, най-вероятно случаят ще се реши в съда.

СМ