20
Вт, Окт
14 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

mitnicaОще един митничар, съкратен при голямата чистка в края на 2009 г., върнат от съда, чакат се още

Нова тактика предприе ръководството на Агенция „Митници“, за да се справи с проблема за намирането на работни места на възстановените от съда служители.

Преди не много време върнатите митничари бяха насочени към бюрото на жп гарата, а впоследствие – съкратени оттам. Сега се действа по друг начин – уволняват се действащи служители, за да се освободят щатове, които да бъдат заети от възстановените.

Още един митничар, съкратен при голямата чистка в края на 2009 г., е върнат от Върховния касационен съд и се е явил на работа, научи „Старият мост“. Това е Йордан Кундурджиев, който е в една „партида“ уволнени с Нели Райкова и Кирил Киризиев, за които пък се чака решение.

За Кундурджиев, както и за Стоян Колев, Пеньо Пальонов и Миглена Мутушева, върнати преди дни, трябва да има свободни места.

Тази седмица бяха махнати Милко Михайлов и Ангел Ангелов. Те са овакантили места за Петър Грозев и Атанас Атанасов – Пъстрогореца. Работа е започнал и Димитър Тонев. Щат бе освободен от Николай Колев, който бе уволнен по предложение на Дисциплинарния съвет към Агенцията за „уронване на престижа“ на ведомството, след като бе задържан при прословутата операция „Митници“. Същата съдба преследва и останалите му 7 колеги, арестувани при спецакцията: Стефан Костадинов, Никола Трифонов, Пламен Дренски и Георги Златанов - с постоянна мярка за неотклонение, и Милко Христов, Наско Курдов и Димитър Димитров – под домашен арест.

Освобождаването на служители става в изпълнение на решенията на съда и според разпоредбите на Кодекса на труда, казаха от Агенция „Митници“, потърсени за коментар по какви критерии се извършват уволненията на действащи митничари, срещу които не се води разследване или дисциплинарно производство.

В митническите среди обаче се коментира, че новата тактика най-вероятно се прилага, за да се предизвика конфликт между освободени и върнати от съда. Други пък предполагат, че се махат хора, които при атестацията през 2009 г. са останали „под чертата“, но са се спасили от уволнение по някакъв начин.

СМ


{jathumbnails off}