24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

kapitan-andreevoЗа няколко часа инспекторите на ИА „Автомобилна администрация” провериха 60 автобуса, преминаващи през ГКПП "Капитан Андреево", като на половината съставиха актове за различни нарушения, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта. В резултата на акцията, която е част от предприетите мерки за затягане на контрола на международните превози на пътници, са наложени глоби в размер на близо 38 000 лв.

Голяма част от нарушенията са свързани с времето за управление и почивка на водачите на превозните средства.
Инспекторите са установили редица нарушения, свързани с тахографските листа, неправилно функциониране на аналогов тахограф или липса на записи на дигитален тахограф. На един от шофьорите пък е наложена принудителна мярка за това, че след осем периода на управление по редовна автобусна линия не е ползвал седмична почивка от 45 последователни часа, като същата е трябвало да ползва след шестия период.
Инспекторите са констатирали и липса на преведени свидетелства за управление на моторни-превозни средства на чуждестранни водачи, липса на контролен талон и технически преглед, както и управление с изтекъл акт или без заверено копие към лиценза и без карта за квалификация на водача.

СМ

{jathumbnail off}