20
Сря, Ян
14 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

mitnicaПо 10-20 души се борят за едно място

Голям е напливът от мераклии да заемат вакантните щатове в Митница Свиленград, за които бяха обявени конкурси със заповед на директора на агенцията Ваньо Танов.

40 кандидати са подали документи за четирите свободни места в отдел „Митническо разузнаване и разследване“, които са за двама старши и двама младши експерти. Така на практика 10 души се борят за едно работно място. Кандидатите първо ще бъдат пресети по документи. Допуснатите до участие в конкурса ще трябва да се явят на тест за професионална компетентност и психологическа пригодност и интервю.

Други 264 кандидати са подали документи за общо 15-те места за старши и младши разследващи митнически инспектори в страната. 3 от свободните места – 1 за старши и 2 за младши разследващи митничари, са за свиленградската митница с месторабота в Хасково и/или Кърджали.

Кандидатите за младши разследващи митничари за 11-те обявени места в страната са общо 222. Така за едно място са се явили 20 мераклии. До участие в конкурса са допуснати 218 души. Останалите 4 не са успели да преминат първото сито – по документи. Кандидатите за 4-те места за старши разследващи митничари пък са общо 42. От тях 39 продължават в надпреварата за вакантните щатове. Трима не са допуснати до участие в конкурса. Кандидатите за старши разследващи митничари са по-малко, тъй като за тях, освен юридическо образование, се изисква и 4 години професионален опит. Прескочилите първото препятствие ще трябва да се явят на тест за професионална компетентност и психологическа пригодност, който ще се проведе на 9 март /петък/ в Националния учебен център на Агенция „Митници“ в София. Следващият етап на конкурса е интервю.

Както е известно, през декември миналата година след конкурс в свиленградската митница бяха назначени две млади разследващи митничарки. В момента тук работата, която е много натоварена, се поема само от едната, тъй като колежката й е на 7-месечен курс.

СМ