19
Нед, Май
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

ea93b766b9711964ff7458d5e4e321e81 килограм хероин, облепен около тялото на пътник, задържаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“.

Рано сутринта в четвъртък /23 февруари/ на пункта пристигнал автобус „Мерцедес“ с турска регистрация, пътуващ по линия от Турция през България за Румъния.

Дежурните митничари извършили проверка на автобуса и на багажа на пътниците. След това направили и личен преглед на 35-годишния турски гражданин A. А., при който се натъкнали на четири пакета с прахообразно светло-бежово вещество, прикрепени с безцветно тиксо към тялото му в областта на кръста. При извършения полеви наркотест веществото реагирало на хероин. Четирите пакета са с общо тегло 1 килограм и 6 грама. Турският гражданин е задържан. Случаят е поет от разследващ митнически инспектор, уточниха от Агенция „Митници“.

За тази година това е третият случай на заловен хероин на ГКПП Капитан Андреево. В багажа на румънка бяха открити 3 кг от наркотика. След това митничарите спипаха двама румънци, по чиито тела бяха облепени пакети с общо 8,5 кг хероин. И в тези два случая заловените с дрогата са пътували в автобуси по линия от Турция за Румъния.

СМ