19
Нед, Май
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

3 кг хероин задържаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“. При проверка на пътниците в автобус, пътуващ по редовна автобусна линия от Турция за Румъния, митничарите проверили и личния багаж на 44-годишна румънска гражданка.

Те открили пакети, скрити в двойното дъно на пътнически сак. При полеви наркотест съдържанието на пакетите реагирало на хероин. По цени за нуждите на съдопроизводството хероинът се оценява на 375 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство от митнически разследващ инспектор под наблюдението на окръжна прокуратура в Хасково. Лицето е задържано за 24 часа.
Пак на ГКПП Капитан Андреево бил предотвратен и опит за контрабанда на близо 2 кг сребърни бижутерийни изделия. Те били открити у две 33-годишни румънски гражданки, пътуващи в друг автобус по същата редовна автобусна линия. В багажа на едната румънка били намерени 1063 гр сребро, а в багажа на другата - 892 гр бижута. Общата стойност на задържаните накити (гривни, колиета, пръстени, обици и други) е 13 683 лева.
От двата проверени автобуси били задържани и 1150 кутии цигари, които са били над лимитите за безакцизен внос.

СМ