24
Сря, Юли
36 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Две младши разследващи митнически инспекторки са назначени след приключването на обявения конкурс за длъжността. Анелия Малева и Росица Георгиева вече започнаха работа в свиленградската митница, но се водят към Централното митническо управлениев София. Едната от тях вече е заминала на 7-месечен курс на обучение в Националния учебен център.

Новоназначените инспекторки са юристи по образование, едната е от Ивайловград, другата – от Харманли.

Конкурс бе обявен и за една щатна бройка старши разследващ митнически инспектор, но засега мястото остава вакантно. Общо 15 кандидати участваха в надпреварата за трите щата. Началната основна заплата за младши разследващ митнически инспектор е 900 лв. Както „Старият мост“ писа, митнически инспектори вече могат да разследват и да задържат заподозрени за митнически и валутни престъпления, както и за нарушения против данъчната система. Задържането ще се налага, ако има данни за търговия с акцизни стоки без бандерол, както и при контрабанда на стоки.

Митническите органи ще могат да разследват и задържат за престъпления, извършвани чрез нарушаване на правилата за транзитен превоз и за нарушаване на режима, под който са поставени валутните ценности.

СМ