19
Нед, Май
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Конкурсът за длъжността приключи без резултат

Без резултат приключи конкурсът за началник на отдел „Акцизи“ в свиленградската митница. Звеното остава без ръководител, въпреки че до последния етап – интервю, бяха допуснати двама кандидати – Атанас Чавдаров и Петя Цветкова.

Нито един от двамата обаче не е получил заповед за назначение. Този развой на събитията „Старият мост“ прогнозира още в миналия си брой.

„В законоустановения 10-дневен срок след интервюто получих уведомително писмо, че не съм покрил минималните изисквания, поставени от комисията – сподели пред „Старият мост“ Атанас Чавдаров. - Не се срамувам, според мен се представих много добре и съм доволен от това, което показах. Дори ген. Ваньо Танов, който присъстваше на интервюто, изрази задоволството си от отговора, който съм дал по даден въпрос.“ Според Чавдаров в управлението изчаквали да мине известно време от провеждането на конкурса, за да поутихнат нещата.

„Не желая да коментирам“, каза пък Петя Цветкова, която нито потвърди, нито отрече да е получавала уведомително писмо.

До последната права на конкурса – интервюто, двамата стигнаха след практически изпит и тест за психологическа пригодност. Както „Старият мост“ писа, общо четирима души бяха подали документи за участие. Освен свиленградчаните имаше и по един кандидат от Хасково и Раднево.

Засега все още не е известно дали и кога ще бъде обявен нов конкурс за началник отдел „Акцизи“. Звеното ще продължава да се ръководи от временно изпълняващата длъжността Петя Цветкова.

СМ