19
Нед, Май
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Четирима започнаха работа по програма „Старт в кариерата“

По-малко хора на ръководни длъжности ще има в свиленградската митница от 1 януари 2012 година. Редукцията на шефовете ще стане факт с влизането в сила на новия устройствен правилник на митниците от Нова година. Намаляването на началническите щатове ще стане посредством преструктуриране, а не чрез съкращаване на хора, съобщи началникът на свиленградската митница Тодор Караиванов.

Новото в устройствения правилник е, че вече не може да съществува отдел с по-малко от 6 служители, а в сектор трябва работят минимум 10 души. В един отдел пък не може да има по-малко от два сектора. Тези изисквания ще наложат промени в свиленградската митница. Така например в тукашния отдел „Тарифна политика“ има 4 служители и или трябва да се увеличи щатът с още две бройки, или пък отделът да се слее с друг. При втория вариант единият от началниците на слетите отдели ще се наложи да бъде понижен в длъжност. В „Последващ контрол“ пък има два сектора с по трима души. Най-вероятно отделът ще остане без сектори. 6 сектора с 65 служители пък са в момента в отдел „Митническо разузнаване и разследване“. Само два от тези сектори обаче отговарят на новите изисквания и също ще се наложи преструктуриране.

С новия правилник се разширява дейността на дирекция „Финансово-стопанска дейност и управление на собствеността“, което ще рефлектира и във ведомството в Свиленград.

Четирима млади специалисти започнаха работа в тукашната митница тази седмица по програма „Старт в Кариерата“ - трима юристи и един компютърен специалист, съобщи още Караиванов. Двама от новоназначените са от Свиленград, един – от Любимец и един – от Кърджалийско. Младите юристи са разпределени в сектор „Административно-наказателно производство“, „Изпълнително производство“ и в митническото бюро в Кърджали, а компютърният спец – в отдел „Информационни технологии“. Заплатите и осигуровките на четиримата се поемат от Бюрото по труда, а срокът на договорите им е 9 месеца.

СМ