19
Нед, Май
23 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

При последвалата операция служители на ГДБОП задържаха организатора на престъпната група, трафикирала дрогата

12,560 кг хероин задържаха митнически служители от МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция Митници. На избория 23-и октомври около обед при анализ на риска дежурните митничари селектирали за проверка влизащ в страната от Турция лек автомобил с българска регистрация. При щателната инспекция в кухини в задните врати на автомобила били открити 24 пакета, облепени с тиксо.

Пакетите съдържали прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на хероин. По цени за нуждите на съдопроизводството такова количество наркотично вещество се оценява на над 1,5 млн. лв., казаха от Агенция Митници.  Установило се, че автомобилът е собственост на единия от двамата пътници – М. Т. и синът му А. М., които са от Видинско и са от ромски произход. Съставен е акт на собственика на автомобила, 49-годишния М. Т., който е и шофирал към момента на преминаването на пункта. Пред митничарите той заявил, че не знае нищо за откритите пакети.
При последвалата операция на ГДБОП в Хасково и Пловдив е задържан организаторът на групата, трафикирала хероина, като е установена и схемата, по която е действала тя, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на операцията станало ясно, че наркотикът е получен в Турция от М.Т. /49 г./. Доставчик бил турският гражданин Ш. Й. Транспортирането на хероина до страната ни било организирано от Х. М. /40 г./, който присъствал и на предаването на стоката. Под наблюдението на Хасковската окръжна прокуратура в понеделник антимафиотите са задържали в района на с. Поповица, Пловдивско, организатора на престъпната схема Х. М., заедно с двамата му съучастници – 40-годишната М. Л. и Ш. Й. В хода на разследването е установено, че наркотикът бил предназначен за страна от Западна Европа, задачата на М. Т. и Х. М. била да го транспортират до там.


СМ