14
Нед, Юли
17 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

47 стека контрабандни цигари откриха митничари на ГКПП Капитан Андреево в монтирана газова бутилка на лек автомобил.

В четвъртък следобяд на пункта за влизане в страната пристигнало „Део Есперо“ с хасковска регистрация. С возилото пътувал мъж заедно с майка си. По метода анализ на риска колата била отклонена за щателна проверка. При инспекцията митничарите установили, че в 100-литровата газова бутилка няма газ. След това я сложили на рентгена и открили нелегалните папироси. Цигарите били напъхани през добре прикрит с метална планка специален отвор. По случая е образувано досъдебно производство.

Над 42 мастербокса нелегални цигари и 55 кг контрабанден тютюн са задържали митничарите на ГКПП Капитан Андреево за предишните две седмици. Били са проверени около 230 пътника, като са съставени около 200 акта за заловените количества.

Междувременно при проверка на два леки автомобила - български и сръбски, и на два автобуса - турски и румънски, са задържани и 300 текстилни изделия, предимно дънки, тениски и ризи, носещи имената на световни марки, както и козметични и санитарни продукти в търговски количества и със стойност, надминаващата освободените от мито и ДДС лимити.

СМ