21
Сря, Фев
32 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Всички възстановени на служба досега страдат от диабет

Нови трима митничари връща на работа Областната инспекция по труда. На служба в свиленградската митница са възстановени Стойчо Русев, Господин Желязков Господинов и Лозко Димов, тъй като имат хронично заболяване и са защитени от уволнение по Кодекса на труда.

Тримата бяха сред определените за съкращение при голямата чистка в митницата, но понеже са подали документи пред ръководството, че страдат от захарна болест, е било необходимо да се вземе мнението на ТЕЛК и разрешение на инспекцията по труда да бъдат освободени от работа. Такова разрешение обаче не било дадено. По същия начин  други трима митнически служители, болни от диабет, бяха върнати на работа, за което „Старият мост“ писа. Общо 11 души от нарочените за съкращение в края на миналата година са представили документи, издадени от Трудово-експертна лекарска комисия, че страдат от тежки хронични заболявания.

Тепърва шефът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов ще преценява на какви длъжности ще сложи върнатите. Най-вероятно те ще бъдат на 8-часов работен ден и ще се трудят на закрито, за да се щади здравето им. Според запознати подходящи за тях щели да бъдат места за архивари и тем подобни.

СМ