21
Пет, Юни
21 Нови статии

Част от лодките са намерени по време на практическо обучение на служители от Великобритания по съвместна програма за засилване на граничната сигурност

Плавателните съдове се използвали за транспортирането на мигранти през Ламанша

Двадесет надуваеми лодки задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверки на товарен автомобил и на микробус. Случаите са в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

Митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево задържаха 20 725 текстилни изделия, спортни обувки и чанти с обозначения на световноизвестни марки при проверки на товарен автомобил, 5 автобуса и лек автомобил.

Само две седмици преди европейското първенство по футбол в Германия митническите служители на ГКПП Капитан Андреево откриха тениски и спортни комплекти, брандирани с фигуративни знаци и надписи на футболни отбори, които ще участват в първенството.

Над 5800 контрабандни таблетки и сашета за стимулиране на полова мощ, превозвани за Германия, задържаха митнически служители на МП Капитан Андреево, съобщават от пресцентъра на Агенцията.

Недекларирани 340 000 щатски долара с левова равностойност от 622 291 лева откриха митническите служители при проверка на пътнически микробус. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите, с цел противодействие на контрабандата.

Опит за контрабанда на черни трюфели предотвратиха митническите служители на МП "Капитан Андреево", съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Недекларирана валута с левова равностойност 447 663 лева откриха митническите служители при проверка на три превозни средства. Нарушенията са разкрити в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите, с цел противодействие на контрабандата.