23
Вт, Юли
36 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Прокуратурата вече привлече като обвиняема граничната служителка

Митническа служителка бе арестувана снощи на ГКПП Капитан Андреево при опит да преведе нелегално мигрантка от Ливан. Задържаната e митническа инспекторка от София, командирована наскоро на граничния пункт с Турция, като пред разследващите заявила, че е преназначена.

Прокуратурата в Свиленград вече я привлече като обвиняема по бързо производство.

54-годишната митничарка М.А. влязла с лека кола на ГКПП Капитан Андреево около 0.30 часа на 29 август от Турция. При проверка граничен полицай установил, че между предните и задните седалки, под голяма чанта, имало укрито лице от женски пол с паспорт, но без разрешение за влизане в страната. Чужденката била гражданка на Ливан. Установено е, че обвиняемата М.А. е служител на Агенция „Митници“, като при превеждането на чуждата гражданка през границата тя не е била на работа.

Спрямо М.А. е взета мярка за неотклонение “гаранция“ и мярка за процесуално принуда  „забрана за напускане на пределите на България“.

Престъплението е квалифицирано по чл.280 ал.2 т.3 и т.4 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

За престъплението, в което е обвинена М.А,,  е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години, глоба от 10 000 до 30 000 лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца.

Действията по разследването по бързото производство продължават под надзора на прокуратурата.