17
Сря, Апр
22 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

4-5 хиляди коли на денонощие преминават в края и началото на седмицата през ГКПП Капитан Андреево

Както всяка година по това време огромен поток от работещи в Западна Европа турци изпълни граничния пункт Капитан Андреево. Напливът към Турция се засили особено след Курбан байрама. Освен това имало и не малко туристи, които отивали на почивка в съседната държава.

Засега най-натоварени са дните от петък до понеделник. Така беше и през последната седмица, когато средно на денонощие преминаваха 4-5 хиляди автомобила с около 15-20 хил. пътници. В отделни моменти колите пристигаха на талази от ГКПП Калотина. Тогава плацът на Капитан Андреево се препълваше, като опашката се извиваше извън пункта.

За да стане бързо обслужването на пътуващите, работят всичките 10 платна на изход, казаха от Гранична полиция. Отпуските на служителите са прекратени. В момента на ГКПП Капитан Андреево престоят на пътуващите е не повече от 40 минути, увериха от там. 

Очаквало се в следващите дни потокът от автомобили още да се усили. По-тежко ставало положението през август, когато движението от гастарбайтери ставало в двете посоки – и на вход, и на изход.