27
Вт, Фев
22 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем О.С., френски и турски гражданин, на 33 г., за това, че на 20 ноември през ГКПП Капитан Андреево с лек автомобил с чужда регистрация пренесъл през границата на страната от Турция в България, без знанието и разрешението на митниците оръжия и боеприпаси за огнестрелно оръжие, а именно 2 броя пистолети и 68 броя бойни патрони, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Престъплението е по чл.242, ал.1, б. „г“ от НК. Спрямо нарушителя е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор при ТД Митница Бургас. На 20 ноември около 23.30 ч. на ГКПП Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, управляван от О.С. Той влязъл от Турция заедно с още две лица, с които пътували за Франция. Водачът и спътниците му не декларирали пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала митническа проверка в джоб на яке, поставено в купето на лекия автомобил и в гърба на шофьорската седалка, митническите служители намерили укрити 1 брой пистолет със заличен сериен номер и 68 броя бойни патрони. Още един пистолет бил открит и в куфар, поставен в багажното отделение на лекия автомобил. Установено е, че контрабандно пренесените през границата на страната ни оръжия и боеприпаси за тях са били на О.С.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени множество процесуално-следствени действия, като разследването по случая продължава.