Граница
Инструменти
Шрифт

Грандиозен автогол си вкараха уж заплашваните шеф на БАБХ проф. Христо Даскалов и зам.-министърът на земеделието и храните Иван Христанов. След тяхно писмо до ЕК в периода 6-9.07.2022 контролният орган към ЕК - DJSANTE провежда извънреден одит на ГКПП "Капитан Андреево, за да оцени реорганизациите, извършени от хората на Промяната, съобщава pik.bg.

Източници от МЗХ споделили за ПИК, че се оказва, че вместо създаден ред, там в момента съществува огромен хаос. Констатациите от одита са, че контрол изобщо няма, а напротив има тотално неразбиране от страна на ръководството на БАБХ на материята и работата на въпросния граничен контрол! Огромно учудване и недоумение у управляващите предизвикал фактът, че през февруари, когато се провеждал планов одит, всичко било изрядно и добре структурирано. Сега експертите на ЕК установили трагично влошаване в бързината и качеството на работата на ”Капитан Андреево”. Източниците на ПИК разкрили още, че проверяващите били учудени защо лабораторията на Капитан Андреево, която е одитирана от европейския контролен орган вече десет години и е безупречен, е затворена със заповед на шефа на БАБХ само заради това че е частна, без да са открити нарушения. Още повече че официалният контрол в целия ЕС се извършва от акредитирани частни лаборатории, а държавните референтни контролират дейността на частните.

Проверяващите са в шок и от факта че референтната лаборатория към БАБХ, която би трябвало да контролира дейността на акредитираните лаборатории в момента, всъщност извършва официалния контрол по внос, въпреки че нито има капацитета за това, нито има друга референтна лаборатория, която да контролира резултатите й.

Предусещайки огромния скандал, който предстои, от няколко дни Христанов и Даскалов, които съвсем се оплетоха в лъжи и измами, яростно обикалят студиата на сутрешните блокове и лансират вече заучените си и познати до болка лъжливи опорки и твърдения. 

И ако по медиите могат да се разпространяват лъжи, то двамата със сигурност не могат да излъжат проверяващите от европейския контролен орган, както и МВР и прокуратурата, които би следвало да разследват скандалите, които през последните месеци бяха забъркани от хората на Кирил Петков на границата.

Припомняме, че до момента, въпреки апелите на фирма “Евролаб 2012 “, така и не се установи кои точно закони са нарушени от лабораторията.

ПИК научил още, че от БАБХ все още не са представили и не са внесли никакви данни за нарушения в компетентните съд или прокуратура.

Извънредният одит от ЕК съвсем засили подозренията за грандиозната измама, които тези хора сътвориха в опит да се спасят поне частично катастрофалното си падение.

И ако до този момент опорката за борба с мафията спасява харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев от пълното им сгромолясване, то след одита на ЕК и новата опасност от наказания за страната показват истинската им същност. Кога кукловодите им и малкото им останали симпатизанти ще разберат, че харвардските аферисти са излъгали дори и тях тепърва, предстои да разберем.