06
Пон, Дек
18 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство турски гражданин за незаконно превеждане през границата на двама чужденци   Районна прокуратура - Свиленград привлече като обвиняем по бързо производство 50-годишният турски гражданин А.К., опитал се да преведе нелегално през ГКПП Капитан Андреево в България двама чужденци.

         До момента е установено, че А.К работел като шофьор на товарен автомобил „Волво“, и извършвал курсове от Турция до Холандия. Двама чужди граждани искали да отидат до Германия, но тъй като нямали необходимите документи, за да напуснат легално Турция, се свързали с каналджия, който им помогне. Каналджията им обяснил, че щели да пътуват тайно с камион.

На 2.10.2020  г., вечерта двамата чужди граждани заедно с каналджията тръгнали с кола от Истанбул, като се отбили по страничен път. Там бил спрял камионът, управляван от А.К.  Шофьорът им посочил да се качат в кабината на товарния автомобил и да се скрият на специално място зад седалките.

На 3 октомври 2020 г. при извършена проверка от граничните полицаи на ГКПП Капитан Андреево нелегалните били открити. Обвиняемият А.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление  на наблюдаващия прокурор.

През последния месец това е третият разкрит случай на незаконно прекарване на чужденци през границата с Турция.