25
Пет, Юни
16 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

27-годишен нашенец е задържан при опит за контрабанда на марихуана за близо 37 000 лева през ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 16 септември т. г. около 11 ч. на граничния пункт пристигнал лек автомобил BMW с хасковска регистрация, управляван от обвиняемия М.Г. Той пътувал сам в колата в посока от България към Турция. Автомобилът бил селектиран за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата са били открити 26 полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревна маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана.

Дрогата е с общо бруто тегло 9,240 кг и е на стойност 36 960 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор Мирослав К. е задържан за срок от 72 часа. Днес, 18 септември 2020 г., Окръжна прокуратура – Хасково внася искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г.

В акцията по разкриване на наркотичното вещество са участвали служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ и от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“.

СМ