20
Пон, Сеп
21 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

22-ма души, повечето чужди граждани, опитали да преминат през ГКПП Капитан Андреево с фалшиви или преправени шофьорски книжки, са осъдени по 22 бързи производства за периода от 1 януари 2020 г. до 16 септември 2020 г., съобщиха от пресцентъра на Апелативна рокуратура – Пловдив.

Последният случай, при който 8 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок получи 33-годишният турски гражданин М. Ч., е от 16 септември т. г. Наказанието е наложено по бързо производство след споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия и е одобрено от Районен съд – Свиленград. Решението е окончателно.

На 4.09.2020 г., на ГКПП Капитан Андреево – шосе, общ. Свиленград, при влизане от Република Турция в Република България, пристигнал лек автомобил, марка „Мерцедес“, с немски регистрационен номер, управляван от М.Ч. По време на паспортния контрол дежурният граничен полицай извършил проверка на представеното от водача белгийско свидетелство за управление на автомобил.  Установило се, че шофьорската книжка е неистинска.