03
Вт, Авг
15 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Посолството на Гърция в София информира, че от 1 юли 2020 г. влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт "Кулата-Промахон".

От гръцкото посолство съобщават, че засега няма да се разрешава влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, освен само при съществени причини. Предстои да бъде уточнено какви са те, обещават от амбасадорството.

Новото ограничение пуска бариерата и на граничния пункт край Свиленград „Капитан Петко войвода – Орменион“.

Според гръцкото посолство мярката била временна и ще продължи в зависимост от развитието на епидемичната обстановка.

Както е известно, от 1 юли 2020 г. във връзка със засилване на мерките за борба с коронавируса Гърция въвежда за всички пристигащи граждани, независимо от тяхната националност, попълването на специален онлайн-формуляр, който може да бъде открит на https://travel.gov.gr/. Формулярът трябва да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в Гърция, като през това време туристите получават QR код, който са задължени да представят на границата. Във формуляра влизащите в южната ни съседка трябва да опишат история на пътуванията си в други страни, целта на посещението си и адреса, на който ще отседнат.