30
Пет, Юли
19 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

123 електронни фиша на обща стойност 14 040 лева са били връчени на преминаващи през ГКПП Капитан Андреево на 17 и 18 юни, съобщи на пресконференция днес началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Хасково Димо Чобанов.

Става въпрос за нарушители на пътя, на които за пръв път се връчват наказателни постановления, имат право да продължат пътуването си и да направят плащане до 14 дни, обясни Чобанов. А онези, които имат влезли в сила глоби, трябва да заплатят на място или да се разделят с книжката и талона на колата. В рамките на двата дни 133-ма санкционирани от КАТ са избрали да се издължат на място чрез монтираните на пункта три ПОС терминала. Те са внесли в бюджета на МВР общо 8 310 лева. Една от тях бе и 50-годишна жена от Старозагорско. При проверката лъсна, че дамата дължи глоба 50 лева за превишена скорост. Тя веднага плати санкцията и продължи пътя си.

Както вече писахме, новият контрол бе въведен от 17 юни на седемте най-големи гранични пункта на България. Пробно от тази дата до 30 юни проверки ще се извършват на ГКПП „Капитан Андреево“. Освен шофьорите, се проверяват и всички пътници в колите и автобусите. Всички те се пренасочват от граничните полицаи към пътните.

Засега процедурата не отнема много време, но тръгнат ли потоците гастарбайтери, движението най-вероятно ще бъде затруднено, споделиха работещи на пункта.

СМ