20
Пон, Сеп
21 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Огромен паркинг за 1 000 тира се строи от частен консорциум в момента над с. Капитан Андреево в непосредствена близост – само на 300 м до граничния пункт с Турция. Изграждането на съоръжението е започнало през януари т. г., в момента тече активна строителна дейност и се предвижда то да бъде пуснато в действие на 15 юни.

Паркингът ще бъде бетониран, към него ще се направят подходи и ще се създаде ефективна организация на движение. Строят се оптимален брой бани и тоалетни, огромен денонощен хипермаркет и ресторант, стаи за почивка, автомивка. Ще има безплатен интернет и безплатна охрана на камионите и товарите на територията на паркинга, логистика при напускане на паркинга с цел улесняване на работата на Гранична полиция и митницата. Предвиждат се и безплатни медицински услуги и дрогерия.

С пускането в експлоатация на новопостроения паркинг кардинално и трайно ще се реши проблемът с опашките от камиони по магистралата, които създаваха задръствания, опасност от пътно-транспортни произшествия и замърсяваха околната среда.

СМ