20
Пон, Сеп
22 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Двама лекари от РЗИ, започват от утре, вторник, дежурства на ГКПП Капитан Андреево заради пътници, идващи от страни, където е установена зараза от коронавирус. Те са снабдени със специални безконтактни термометри. „Утре сме там с необходимото оборудване“, сподели пред Старият мост“ д-р Велина Мавродиева, главен инспектор в отдел „Противоепидемичен контрол“ към РЗИ - Хасково.

Решението за дислоциране на медици по границите бе взето днес на извънредно правителствено заседание. „На всички пунктове по сухоземните граници разполагаме оборудвани граничари, санитари, там където няма термокамери, мерят с мобилни термометри, болниците ще изпратят доктори, за да може да се направят всички мерки“, каза премиерът Бойко Борисов.

В момента на ГКПП Капитан Андреево няма монтирани камери с мобилни термометри, научи от свои източници в. „Старият мост“.

Сформира се национален кризисен щаб, който ще бъде ситуиран във ВМА, стана ясно от заседанието на Министерския съвет. Ще се вземат и по-радикални мерки и може да бъдат отменени масови събития. Завръщащите се от рискови страни да минат карантина, разпореди премиерът.

СМ